5 комментариев к записи “Татары Костромы.”

  1. Альбина:

    Рәхмәт! Бик кызыклы, файдалы тема. Башка төбәкләрдә яшәүче татарлар турында да язсагыз иде.

    • admin:

      Саумысыз, Альбина? Исәп шулай, сез теләгәнчә, барча төбәк татарлары турында да язып чыгу иде. Тырышып карарбыз инде.

  2. Альбина:

    Гадәттә татарлар турында язганда, тарих белән чикләнәләр. Сез Кострома татарларының бүгенгесен дә яктырткансыз (әзрәк))). Бу шулай ук кызыклы булыр иде минемчә. Тагын, җирле татарларның официаль cайтларына ссылкалар да куйгаласагыз, төрле төбәкләрдә яшәүче татарлар өчен аралашу җиңелрәк булыр иде. Күз алдында торганга бер булмаса бер кереп чыга бит инде кеше. Ә махсус эзләп утырмый инде ул аны…

    • admin:

      Киңәшегез өчен рәхмәт! Фикерегез бик дөрес һәм без аны киләчәктә шулай итәрбез дә.

      • Аминя.:

        Как приятно и познавательно читать об истории тех мест, где ты родился. Да,все мои предки по материнской линии родом из слободы, так и назывались они,слободские.Здесь прошло детство и юность. А когда я была ребёнком, то часто просила у абики рассказать про старину, да к тому же ещё горка с красивой посудой и большой сундук, который абика открывала по большим праздникам…
        На на стенах висели фотографии и я очень сожалела, что бабаинька не дождался меня. Его фамилия Женодаров, звали Бахтияр. Ещё в далёкие царские времена он водил пароходы по Волге и Каме и состоял капитаном в «Товариществе Кашиных» из Ярославля.Очень много интересного я узнала о татарском населении Костромы.Но хорошо помню, как чтили мои родные память о далёких предках и тот сундук детства,некоторые предметы которого сейчас хранятся и в нашей семье.
        Мои родители Фатима Бахтияровна и Хайретдин Гизетдиновыч Шариповы покоятся на зератах нашего кладбища, так же и все родные.
        Спасибо Вам, Альбина, ведь память она всегда с нами…

Оставить комментарий